Crumble

26. srpna 2016 v 20:10 |  Recepty
Crumble je moučník pravděpodobně pocházející z Anglie. Je jednoduchý, rychlý a dá se neustále obměňovat. Poprvé jsem ho ochutnala kdysi dávno u kamarádky, která mi připravila crumble z jablek. Chutnal, ale pak jsem na něj nějak pozapomněla a z paměti se mi po letech vynořil až loni na podzim, kdy na mne z lednice vyčítavě koukal zbytek švestek z chalupy, který už bylo nezbytně nutné spotřebovat.




No a třetí verzi jsem dělala teď nedávno, když jsem měla doma celou vaničku nektarinek a napadlo mne z nich udělat i něco jiného než je rozkrájet do jogurtu. A tentokrát jsem se nechala inspirovat fotkou na blogu Nordic passion a udělala jsem crumble jednoporcové do malých mističek (pozůstatek po creme brullé z francouzského týden v Lidlu).


Postup výroby je hrozně jednoduchý. Z hrubé mouky, mletých ovesných vloček, cukru a másla (v poměru zhruba 3:1:3:2) udělám drobenku. Zapékací misku vymažu máslem a vyrovnám do něj pokrájené ovoce. Zasypu drobenkou a dám do trouby zapéct cca na 200°C. Podávám (sama sobě - manžela tenhle moučník nenadchl) teplé, špatné není doplnit ho trochou zakysané smetany.
Myslím, že na další crumble dojde tentokrát dřív než za třičtvrtě roku - vypadá to, že švestek bude na chalupě opět dost. Škoda, že se neurodila jablka, z těch je crumle taky fajn.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 27. srpna 2016 v 12:09 | Reagovat

Tohle neznám, ale vypadá to parádně i lehce :-)

2 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. srpna 2016 v 16:38 | Reagovat

[1]: Je to jednoduché - drobenka je za chvíli a pak už se to jen peče...

3 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 28. srpna 2016 v 18:36 | Reagovat

Tento vikend jsem take delala svestkovy, jeste nemam vyzkouseny jablecny, tak prubnu:-). M.

4 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. srpna 2016 v 20:13 | Reagovat

[3]: Já sama jablečný ještě nezkoušela. Ale byl to ten můj premiérový - u kamarádky.

5 Štěstí v mém životě Štěstí v mém životě | 29. srpna 2016 v 11:32 | Reagovat

Ještě jsem tento druh moučníku nezkoušela, to se musím přiznat :o)) a asi bych to měla napravit, zrovna mi kamarádka přivezla trochu švestek.
Ála

6 werka13 werka13 | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 19:41 | Reagovat

[5]: Vyzkoušej - ten se ti určitě povede a hotové je to za chvíli...

7 Monika Monika | 29. srpna 2016 v 20:28 | Reagovat

Jé, tak to jsem zatím nikdy nezkoušela :)

<a href="http://www.kosmetikaprirodne.blogspot.cz/"> BLOG: KOSMETIKA PŘÍRODNĚ </a>

8 Michaela Michaela | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 20:31 | Reagovat

Já crumble miluji. Mám na blogu recept, je výborné, že se dá udělat snad z jakéhokoliv ovoce. Můj tip: zkus si k němu dát vanilkovou zmrzlinu :-) nejlepší je s jablečným crumblem.

9 werka13 werka13 | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 21:14 | Reagovat

[7]: Tak vyzkoušej... :-) . Hezký večer

[8]: To já mrknu - jestli nemáš třeba ještě nějakou vychytávku ;-) - kromě zmrzliny. Tu jsem ještě nezkoušela. Ale zakysanka k němu taky není špatná :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama