Třešňová bublanina

27. června 2018 v 10:52 |  Recepty
Třešňová sezóna si žádá i třešňovou bublaninu. Obvykle ji dělám podle receptu na hrnkovou bábovku (kakao samozřejmě vynechávám), ale tentokrát jsem si řekla, že vyzkouším nějaký jiný recept. A sáhla jsem po receptu Kluků v akci (hodilo se mi, že do ní přijde víc vajec, ta jsem potřebovala spotřebovat) a malinko jsem si ho upravila.



Suroviny
100 g másla
130 g cukru krupice
(v původním receptu bylo 150g moučky)
5 vajec
160 g hladké mouky (směs klasické a špaldové)
(v původním receptu bylo 150 g)
1 lžíce kypřicího prášku
(v původním receptu byla 1 lžička)
třešně


Ze všeho nejdřív jsem si oddělila bílky od žloutků. Máslo jsem ušlehala s polovinou cukru, po jednom jsem přidala žloutky a vyšlehala směs do pěny (tedy - vyšlehal robot). Z bílků jsem ušlehala pevný sníh, do kterého jsem zašlehala zbytek cukru. Mouku jsem promíchala s práškem do pečiva. Do žloutkovomáslové pěny jsem postupně vmíchala prosátou mouku a ušlehaný sníh. Těsto jsem rozetřela na plech s vyšším krajem (rozměr cca 30x20 cm), pokladla vypeckovanými třešněmi a dala péct do trouby vyhřátě na 170°C. Pekla jsem asi 35 - 40 min.


Myslím, že se tahle bublanina povedla, jen příště ještě uberu malinko cukru a přidám trochu mouky - zdála se mi dost sladká (i když manžel si tedy nestěžoval ani když jedl ty kousky pocukrované kvůli focení). Ale nepochybuji, že v letošní třešňové sezóně určitě dojde ještě i na tu hrnkovou bublaninu (pokud nás nepřekvapí špačci a třešně, co zůstaly ještě na stromě, neoberou)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 redneval redneval | E-mail | 27. června 2018 v 11:13 | Reagovat

Stáni,
bublanina vypadá krásně...a jistě byla doboučká!!! u nás už třešně néééé- máme jich opravdu hoooodně...takže třešňovou už ne, z jiného ovoce- ano!!!! Děkuji za inspiraci a krásný den  Jarka

2 werka13 werka13 | E-mail | Web | 27. června 2018 v 21:18 | Reagovat

[1]: Jarko, na mne byla dost sladká, ale jinak měla úspěch - zmizela rychle.

3 Štěstí v mém životě Štěstí v mém životě | 28. června 2018 v 8:36 | Reagovat

Bublanina je prostě letní klasika, nesmí chybět. Se špaldovou moukou jsem ji ještě nevyzkoušela, ale určitě je také chutná.
Měj se hezky.
Ála

4 Helena Helena | E-mail | 28. června 2018 v 8:40 | Reagovat

Stáni, vypadá náramně. Líbí se mi to přidání špaldové mouky, do bublaniny jsem to ještě nezkoušela.
Měj příjemný den, Helena

5 Marta Dušková Marta Dušková | Web | 28. června 2018 v 9:12 | Reagovat

Stáni, bublanina vypadá skvěle. Pošli kousek, jestli něco zbylo :-D Měj se krásně.

6 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. června 2018 v 22:20 | Reagovat

[4]: Álo, já mám ještě špaldovou mouku z Brandboxu a potřebuji ji dopotřebovat. Dávala jsem jí pro jistotu méně (poměr asi 3:1), protože v receptu byla klasická hladká.

7 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. června 2018 v 22:22 | Reagovat

[4]: Heleno, špaldovky jsem dávala jen trochu (poměr tak 3:1), příště zkusím přidat o něco víc. Myslím, že chuťově nebyl znát rozdíl

8 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. června 2018 v 22:22 | Reagovat

[5]: Marti, poslala bych, ale nezbyl ani drobeček :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama