Krkovička na houbách

28. července 2018 v 14:45 |  Recepty
Nerostou. Myslím houby. No bodejť by rostly - v takovém vedru, když navíc skoro ani nezaprší. Ale protože rosly loni (kuk tady), tak máme nasysleno. A proto mohlo dojít i na tento houbový oběd - u nás asi nejoblíbenější využití nasušených zásob hub. Lze ho samozřejmě udělat i z kotlety, ale z krkovičky máme tohle jídlo nejraději, kotleta je přece jen trochu sušší...



Suroviny
4 plátky krkovičky
hrnek (nebo i trochu víc) směsi sušených hub
menší cibule
2 lžíce sádla
lžíce hladké mouky
sůl, pepř


Ze všeho nejdřív zaleju houby horkou vodou a nechám je stát. Plátky krkovičky osolím, opepřím a naklepu. Cibuli nakrájím na kostičky. Pánev s nepřilnavým povrhem vymáznu trochou sádla a naklepané plátky krátce opeču - jen by se zatáhly. Zbytek sádla rozpustím v kastrolu a nachám na něm zesklovatět cibulku. Přidám plátky masa včetně výpeku z pánve a namočené houby a nechám pod pokličkou dusit. Podle potřeby podlévám - zbytkem vody, ve které byly namočené houby, přiíp. jen vodou. Když je maso měkké, dám ho stranou a případně ještě zredukuji tekutinu v kastrolu. Pak zapráším šťávu lžící hladké mouky, nechám ji chvíli osmahnout a podliji vodou. Do šťávy vrátím maso a nechám ještě chvli provařit.
Podáváme s rýží.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marta Dušková Marta Dušková | Web | 28. července 2018 v 18:09 | Reagovat

Stáni, taky máme raději krkovičku. Houby nemám, ale dělám něco podobného s hlívou ústřičnou anebo se žampiony, ale samozřejmě s houbami je to lepší, mají výraznější chuť. Hezký večer.

2 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. července 2018 v 20:39 | Reagovat

[1]: Marti, já se musím přiznat, že jsem z hlívy ještě nic nevařila. Asi proto, že máme skoro pořád zásoby z vlastního sběru...

3 Obyčejné radosti života Obyčejné radosti života | Web | 28. července 2018 v 21:15 | Reagovat

Stáni, maso na houbách máme s manželem moc rádi. A sušené houby mám z loňska, tak si asi taky uvaříme. Tohle jídlo vypadá báječně.
Měj se prima, Petra

4 Dáša F. Dáša F. | Web | 28. července 2018 v 21:37 | Reagovat

Stáni, zrovna přemýšlím, co zítra vařit a  protože houby máme a máme je i rádi, tak asi je vybráno.
Děkuji za Tip a přeji hezkou neděli. D.

5 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. července 2018 v 22:52 | Reagovat

[3]: Petro, u nás je tohle jídlo velmi oblíbené. Tak doufám, že bude mít úspěch i u vás :-)

6 werka13 werka13 | E-mail | Web | 28. července 2018 v 22:52 | Reagovat

[4]: Dášo, jsem ráda, že tě můj recept inspiroval

7 bavi-mne-to bavi-mne-to | 29. července 2018 v 8:10 | Reagovat

Taky maso na houbách dělám. Máme to rádi a sušené houby máme. :-)
Hezkou neděli, Stáni!
Hanka :-)

8 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 29. července 2018 v 16:58 | Reagovat

Stano, uznavam, ze na taliri to vypada krasne, ja ale nejsem milovnik hub, takze bych radeji sahla po necem jinem:-). Pekny den. M

9 Helena Helena | E-mail | 29. července 2018 v 19:36 | Reagovat

Stáňo, musím říct, že na houbách dělám jen roštěnky, krkovička vypadá neméně dobře. Děti jí v oblibě moc nemají, ale manžel by si nepochybně pochutnal.
Měj hezký večer, Helena

10 werka13 werka13 | E-mail | Web | 29. července 2018 v 22:49 | Reagovat

[7]: Hani, u nás je to v poslední době hodně oblíbené :-)

11 werka13 werka13 | E-mail | Web | 29. července 2018 v 22:50 | Reagovat

[8]: Marcel, chápu, že někoho, kdo nerad houby, tohle jídlo nenadchne, byť by vypadalo sebelákavěji (já to mám trochu podobně s luštěninami ;-) )

12 werka13 werka13 | E-mail | Web | 29. července 2018 v 22:52 | Reagovat

[9]: Heleno, já taky na houbách dělala jen roštěnky, ale pak jsem vyzkoušela tu krkovičku a ta se stala větším oblíbencem. Ale na hovězí na houbách jsme nezanevřeli úplně, občas si ho taky uděláme ;-)

13 Motýlek Dý Motýlek Dý | Web | 30. července 2018 v 8:21 | Reagovat

Mňam, to bych si dala. :-)

14 Monika Monika | Web | 30. července 2018 v 8:47 | Reagovat

Huby na akýkoľvek spôsob milujem, síce ja mäso nejem, ale "mäsožravá" časť rodiny  by si na takomto nedeľnom obede určite pochutila.

15 werka13 werka13 | E-mail | Web | 30. července 2018 v 21:29 | Reagovat

[13]: Dý, já si říkala, jestli ten recept nebude v letoším bezhoubovém létě trochu provokace ... ;-)

16 werka13 werka13 | E-mail | Web | 30. července 2018 v 21:31 | Reagovat

[15]: Moniko, přiznám se, že bez masa jsem omáčku nezkoušela, my jsme doma masožraví všichni :-)

17 Kaiva Kaiva | Web | 4. srpna 2018 v 12:31 | Reagovat

Stáni krkovička s houbami vypadá báječně a určitě museli i báječně chutnat. :-)
IVA

18 werka13 werka13 | E-mail | Web | 4. srpna 2018 v 14:07 | Reagovat

[17]: Ibo, chutná fakt dobře - aspoň nám. Je to jedno z našich oblíbených jídel. A není složité ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama